Supermercado

Een kleurrijke, sfeervolle markt in en rond de Hallezaal van Diest

Vorige edities:

Nieuws

De affiche

Tue, 05/01/2018 - 21:17

Voor jou in primeur: de affiche van Supermercado 2018!

Gregor Terror & The Calypso Gigolos

Sat, 04/21/2018 - 14:04

Zeskoppige Antwerpse formatie rond zanger Gregor Terror Engelen. (Antwerp Gipsyska Orkestra, Ambrassband). 

Gregor Terror & The Calypso Gigolo's nemen je mee naar de Caraïben en brengen als een van de weinigen in Europa authentieke calypsomuziek. Zwoele zomerse Zuiderse dansmuziek. De band brengt naast calypso traditionals ook eigen composities. 

Gregor Terror & The Calypso Gigolo's speelden onder meer al op Polé Polé in Gent, Openluchttheater Rivierenhof Antwerpen en Viva Lola in Sint-Niklaas.

Zaterdag 16 juni Grote Markt om 21.30u

VelotroniX

Sat, 04/21/2018 - 14:03

VelotroniX is “a real mean beatmachine”: vijf percussionisten spelen op basdrums, ontmantelde drumkits, fietsremkabelmonochords en elektrisch versterkte DIY-lamellofonen. Plug & play! Trash klonk nog nooit zo vet… Met behulp van enkele gitaarversterkers, fuzzboxen en andere effecten is deze bende ready to rock ‘n groove!  

Via Esperanzah en DR Congo tot in het zuiden van Frankrijk, VelotroniX heeft reeds een indrukwekkend tourschema achter de rug en speelt zich een eigen weg door menig feestgedruis!

Zaterdag 16 juni op de Grote Markt om 14.30u - 16.00u en 17.30u

Brassband AGOGO

Sat, 04/21/2018 - 14:01

Exotische brassband, met blazers en verleidelijke danseressen in kleurrijke verentooien. Deze opzwepende drummers, feestelijke melodieën en exotische danseressen zorgen voor een fantastische en onvergetelijke trip.

Zondag in de winkelstraten van Diest

Den Draad

Sat, 04/21/2018 - 13:52

Waanzinnige speelinstallaties uit draad

Met touw en een overdosis fantasie kan je alles maken. Dat bewijst Den Draad keer op keer. Maffe speelinstallaties, beklijvende workshops of permanente installaties op maat… Den Draad staat altijd voor verwondering en wilde creativiteit.

Zaterdag en zondag van 14u - 18u op de Grote Markt.

Website

De Bellentuin

Sat, 04/21/2018 - 13:51

In ‘De Bellentuin’ draait het om lucht, sop en creativiteit.

Palmbomen, heerlijke strandstoelen en liters zeepsop maken van dit authentieke mobiele minipretpark (115 m2 groot) een feestelijk geheel. Het is een vrolijke Stads-oase, waarin de kinderen (maar ook vaak de ouders) hun ‘Bellen Kunst’ kunnen tonen. Met ringen, zwaarden, touwen en andere attributen worden de mooiste bellen gemaakt, hetgeen ook voor de genietende omstanders een visueel feest is.

Kortom: in dit prachtige zeepbellentheater geniet jong en oud van het basisrecept ‘Gebakken lucht’

Zondag op de Kaai van 14.30u - 18u

Knapzak

Sat, 04/21/2018 - 13:29

Deze mobiele circusshow is een walking performance waarin de meest uiteenlopende circustechnieken wordenopgevoerd door een speels personage dat je kan bewonderen en liefhebben tegelijkertijd.

Jongleren, acrobatie, evenwichtskunsten,…Soms is de spanning te snijden, dan zijn de lachspieren niet te houden. Een hartverwarmende, verrassende en plezierige performance in beweging.

Knapzak komt naar je toe!

Zaterdag 16 juni Halleplein Diest

Go Solo

Sat, 04/21/2018 - 13:27

Klein maar dapper met truck en trailer. In haar uppie en onafhankelijk reist zij over de hele wereld.
Klaar om te stralen voor groot publiek in haar eigen piste. Het is geen circus, geen theater, geen dans maar gewoonweg geniaal.

Grappend en grollend windt zij het publiek om haar vinger met ogenschijnlijk gemak.
Haar trucs zijn onverwachts en speels. Scherp improviserend van hard naar hartbrekend.

Zondag 17 juni in de winkelstraten van Diest

Roest

Sat, 04/21/2018 - 13:15

In ROEST wordt een poëtische verhaal gedanst van een man en een vrouw en hun oude liefde. Een stalen staketsel is hun huis. Verroest, net als de man en de vrouw en hun vastgeroeste relatie. Als het huis langzaam tot leven komt, ontstaan er acrobatische bewegingen, wat het huis, zijn bewoners en de liefde letterlijk op zijn kop doen zetten.

ROEST won de eerste prijs bij het World Championship Living Statue 2015 in de categorie Professionals.

Zondag 17 juni Grote Markt Diest

Katina

Sat, 04/21/2018 - 13:04

'Katina! is een dans- en muzikale act op stelten waarbij de muziekinstallatie geïntegreerd is in het kostuum. 

Gracieus, Exotisch, Krachtig, Sensueel!

Een Zucht van de Zee… 

De dans is zowel mysterieus, opzienbarend, intens, gestructureerd en geïmproviseerd.

Een expressieve, poëtische en interactieve act! 

Zondag 17 juni in de winkelstraten van Diest

L'Ambulance de la chance

Sat, 04/21/2018 - 12:48

Reeds jarenlang zijn de dokters van "l’ Ambulance de la chance" het medicijn van "La Douce France". Zij zorgen ervoor dat men er al jaren rustig genietend en stress-vrij oud kan worden: een leven als God in Frankrijk! Hun therapie werkt, waardoor internationale faam niet langer op zich wacht! Vanaf heden kennen ze geen grenzen meer en gaan ze internationaal op zoek naar stress! Met hun aftandse retro ziekenwagen vol attributen, rijden ze op vrolijke muziek van evenement naar evenement! Hun missie: het opsporen en behandelen van stress!

Een te veel aan stress? Geen nood! Je wordt onderworpen aan een ludieke en doeltreffende therapie! Misschien mag je wel eens proeven van hun "médicament de vivre", krijg je een "massage d’amour", word je ter plaatse geopereerd, of… Eén ding staat vast: het woord ‘stress’ verdwijnt voor goed uit je woordenboek!

Zaterdag 16 juni in de winkelstraten van Diest

Samba Queens

Sat, 04/21/2018 - 12:38

Ze gaan helemaal los op de Samba, Salsa, Merengue en andere Caribische & Latin dans... soms zelfs een tikje te gedurfd!

Zaterdag 16 juni in de winkelstraten van Diest.

Kono and Ocra

Fri, 04/20/2018 - 21:07

Met kono and orca en de origins collectie, ontwerpt Joyce Stijnen sierraden die haar archtergrond perfect reflecteren.

Ze groeide op in een half Belgisch en half Filipijns gezin, waarvan ze het beste van 2 werelden mee neemt in alles wat ze doet. Dit gecombineerd met haar achtergrond en passie voor architectuur maken haar juwelen zonder meer uniek.

Joyce creëert geometrische juwelen uit bamboe met een knipoog naar haar roots.

Website

DSART2C

Fri, 04/20/2018 - 21:06

Kunstprojecten uit schroot

DSartC, met deze schalkse verwijzing naar de bekende Star Wars robot, benoemt de lichtjes geniale kunstenaar Dirk Stasseyns zijn trash art creaties. In wat wij als afval zouden schroten, ziet Dirk de vormen en combinaties die zijn verbeelding  triggeren.

Met de nodige technische vaardigheid tovert hij het gerecycleerde materiaal om tot wonderlijke robots, olijke dieren, fantasiewezens of bruikbare designlampen.

Dirk’s kunst heeft steeds de achterliggende  gedachte aan duurzaamheid en herbruikbaarheid en dat maakt hem natuurlijk bij uitstek een Kringwinkelkunstenaar.

Hij verkoopt zijn creaties op Supermercado.

Juwelen Bellissimo by Kelly Geudens

Fri, 04/20/2018 - 21:05

Handgemaakte juwelen, fantasiejuwelen, handtassen, sjaals, kralen en benodigdheden.

Website

VEGANISTISCH KOKEN

Fri, 04/20/2018 - 21:05

Veganistisch koken is zowel een blog als webwinkel waar je terecht kan voor alle mogelijke info over 100% plantaardige voeding. Je maakt meteen kennis met allerlei heerlijke vlees, vis - en zuivelvrije alternatieven voor o.a. kaas, slagroom, chocolade, worst en - jawel - scampi’s en ontdekt gaandeweg dat een vegan-lifestyle zowel duurzaam, diervriendelijk als simpelweg verrukkelijk lekker is!

Niet alleen vegans of vegetariërs vinden trouwens hun weg naar Veganistisch koken. Ook personen met lactose-intolerantie of melkallergie (her)ontdekken bij hen verloren gewaande liefdes. Even checken dus bij hun stand op Supermercado!

www.veganistischkoken.be

DE KRINGWINKEL HAGELAND

Fri, 04/20/2018 - 21:05

Sociaal economiebedrijf uit het Hageland dat al meer dan 15 jaar goed is voor mens, milieu & portemonnee.

Zij verkopen op Supermercado speciaal voor jou geselecteerde artikelen.

http://www.kringwinkelhageland.be/

Sprinkle vzw

Fri, 04/20/2018 - 21:05

Sprinkle bouwde een opvangcentrum voor Aids-weeskinderen in Bergville, Kwazulu-Natal, Zuid-Afrika. Er kunnen permanent 24 kinderen terecht, dag en nacht. We geven deze kinderen een veilige en warme plek om te wonen en spelen en zorgen ervoor dat ze naar school kunnen gaan. Ze krijgen gezonde voeding, toegang tot gezondheidszorg en alles wat ze nodig hebben. Bovendien organiseren we naschoolse activiteiten, bijlessen wiskunde en Engels en geven ook seksuele voorlichting. Naast deze kinderen is er nog een groot aantal kinderen die na school door ons worden opgevangen. De zorg voor de kinderen ligt in handen van lokaal personeel, mensen uit het dorp. Zo kunnen ze opgroeien binnen hun eigen cultuur. Op regelmatige tijdstippen brengen we een werkbezoek om alles te evalueren en er zijn ook heel vaak Belgische vrijwilligers en studenten aanwezig om enkele maanden een handje toe te steken.

Website

Twalsiree

Fri, 04/20/2018 - 21:00

toile cirée (m.)

waterdichtgemaakt linnen, vroeger met was, nu met een plastieklaag. Grondstof voor een tafellaken, een regenvest, een Zuidwester, een zeil(tje), enz.
< Fr. la toile = het linnen, la cire = de (bijen)was; ciré: volt.deelwoord = bedekt met was >

Een heerlijk product, een nieuwe vibe

Het valt niet te ontkennen dat toile cirée een heerlijk product is. Een gedekte tafel die simpelweg schoon te vegen is, en eindeloze mogelijkheden qua design. Twalsiree.be wil  dit praktische materiaal nieuw leven inblazen door op zoek te gaan naar unieke en contemporaire designs en deze samen te brengen in een nieuwe vibe. 

Ze doen hun uiterste best op zoek te gaan duurzame, qualitatieve stoffen, indien mogelijk met een ecolabel. 

Website

SAN SAN

Fri, 04/20/2018 - 20:52

Keramiste, 産San, maak juwelen en decoraties in klei en porselein.

Bij creatieve talenten ‘zit het er van jongs af aan al in’, klinkt het in de volksmond. San Bosmans is daar geen uitzondering op!
Als onschuldig zieltje zocht ze reeds het vermaak in tekenkunst en handwerk. Betreft keramiek sloeg de vonk pas goed over in 2000. Diverse workshops en een volwaardige Syntra scholing tot keramiste, deden de liefde verder oplaaien. Sensei Tim Thys zorgde voor vuurwerk! In 2011 wist San het zeker; ze gaf haar drukke baan als H&M manager op voor de ambacht.

Sindsdien verricht de artieste kleine wondertjes op haar zolderkamer. Ze experimenteert er en specialiseert zich in glazuren. Vele uren inzet brengen regelmatig juweelcollecties voort, uniek in zijn soort en geïnspireerd door het jaargetijde. Creatie kent geen kooi en dus ontwikkelt San tegenwoordig ook serviesgoed en kleinkunst. Sec en chique, warm en verleidelijk, zen en ongerept, ontdekken, thuiskomen; simpelweg SanSan.

http://www.sansan.be
https://www.facebook.com/creasansan

Javaanse keuken

Fri, 04/20/2018 - 20:23

Heb je vorig jaar ook genoten van de Javaanse snacks?

Ze zijn er nu ook weer bij... de Javaanse kokkinnen bereiden sambal goreng kreni ( gehakt met kokos en pikante saus), urap sayuran (gestoomde groenten met geraspte kokos), ayam panggang (gebakken kip), telur bumbu bali ( ei met tomatensaus), tumis tahu en tempe (gebakken tofu), perkedel kentang ( kroket op zijn indonesisch). 

Meer dan mooi

Fri, 04/20/2018 - 15:10

Betaalbare fair trade en bio kleding voor het hele gezin.

Website

MINISTERIE VAN UNIEKE ZAKEN

Fri, 04/20/2018 - 13:59

Het Ministerie Van Unieke Zaken bekijkt de dingen graag ondersteboven en achterstevoren.

Dingen en beeld met roots naar iets anders ombuigen is de dada van 't Ministerie.
Vergeten beeldmateriaal wordt binnen het Dept. Verwensingen verwerkt tot wenskaarten met een hoekje af en daarnaast doen we alles volgens de dictatuur van de goesting.

www.von-b.be

Artichoque by Jonathan

Fri, 04/20/2018 - 13:34

Jonathan Vandegaer studeerde naast maatschappelijk werk, aan de Academie voor Schone Kunsten te Sint-Niklaas. Hier volgde hij de opleiding modeontwerp, optie theaterkostuumontwerp.

Na een aantal bijkomende therapeutische opleidingen zoals contextuele hulpverlening en systeemgericht werken integreerde hij zijn voorliefde voor theater en therapie in de jaaropleiding ‘theatertherapie’. Jonathan geeft lessen mode, interieur en accessoires aan de afdeling mode van het Maria Assumpta Instituut te Laken en op regelmatige basis geeft hij ook freelance modeatelier, expressie, enz. aan jongeren en jongvolwassenen. 

“Een groot deel van zijn tijd besteedt hij aan modeprojecten, van gepersonaliseerde ontwerpen tot grootschalige kleding-producties voor dans- en theatervoorstel-lingen.

 

Website

THE FOODSALOON

Fri, 04/20/2018 - 11:54

De Kitchen Criminals van The Foodsaloon zijn er ook dit jaar weer!

Zowel met foodtruck als caravan en ze serveren broodje BBQ Chicken Jerk en Caraïbische cocktails.

Website

PASSIE VOOR GLAS

Thu, 04/19/2018 - 23:53

Glas is een medium met veel mogelijkheden. Passie voor glas houdt zich vooral bezig met het fusen van glas. Dit is het samensmelten van verschillende lagen glas waartussen gewerkt kan worden met glasverven en materialen die bij hoge temperatuur niet wegbranden. Hierdoor ontstaat gelaagdheid en dus een dieptewerking. Dit gebeurd op een schilderachtige en/of grafische manier en kan ook nog eens gecombineerd worden met zandstralen. Voor de glasjuwelen wordt vaak gebruik gemaakt van bladzilver en bladgoud waarmee een mooie rijke textuur verkregen wordt.

Hun ontwerpen zijn niet eenduidig, noch qua beeld, noch qua verschillende soorten glas, wel ontstaan er series en volgt het één het ander op. Grafische elementen zijn meestal aanwezig maar ook het schilderachtige speelt een rol. Het spelen met glas, verf en intentie levert telkens opnieuw een verrassend beeld op.

http://www.passievoorglas.com
https://www.facebook.com/SuzaOntwerp

Made By Hand

Thu, 04/19/2018 - 14:07

MADE BY HAND designer shop, een platform voor lokale ontwerpers

Je vindt bij hen producten die door lokale designers worden vervaardigd, of in kleine oplages worden geproduceerd. Ze bieden kwalitatief hoogstaande, duurzame en originele juwelen en accessoires met een hedendaagse vormgeving aan.

Website

De BakFrietFiets

Wed, 04/18/2018 - 22:41

MOET ER WAT EXTRA ZOUT OP SUPERMERCADO?

Als kind droomde Danny Vanderhoven ervan om een eigen frituur te beginnen. Helaas draaide het verhaal anders uit en staat chef Danny nu achter het fornuis van het sterrenrestaurant met zijn naam. Met de ‘Bakfrietfiets’ sluit hij aan bij zijn oude passie: een klassieke bakfiets met ingebouwde frietketels en koeling. 

Danny kiest voor klassieke puntzakken, met biologische frieten, iets dikker gesneden, zoals hij ze zelf graag heeft. Bovenop komt een flinke schep mayonaise. Daarnaast de snacks: een artisanale cervela en huisgemaakte kaas- en garnaalkroketten. 

Website

BARABOOZ 

Wed, 04/18/2018 - 22:26

BARABOOZ zijn drie amigo's, onderlegd in feestjes die met veel plezier uw evenement komen vervolmaken.

In hun vintage cocktail-truck bereiden ze de lekkerste cocktails en mocktails, (h)eerlijk vers en met een eigen twist.

Hun motto: Have a Break & Wet Your Whistle

Website

MOOKIES

Wed, 04/18/2018 - 22:18

Wil je eens iets anders dan “gewone” wafels en pannenkoeken?

Mookies heeft de perfecte formule

Mookies bakt cookies, maakt “ice cream cookie sandwiches”, bakt “American pancakes” & American apple pie”, desserten en taarten...

Website

 

Makadam Foodtruck

Wed, 04/18/2018 - 21:36

Onder het motto ‘No fa(s)t food for me’ openden Sandra en Steven begin 2016 hun foodtruck Makadam. Veggi en gezonde verse producten zijn de hoofdingrediënten.

Als veertigers werden Sandra en Steven uit Heist-op-den-Berg geconfronteerd met aanhoudende vermoeidheid en darmklachten. Sandra besloot op zoek te gaan naar de link tussen voeding, energie en gezondheid. Zo volgde ze een cursus gezondheidsconsulente. Koolhydraten zoals aardappelen, pasta en brood verdwenen uit hun dagelijkse voeding. Dankzij de zelfgemaakte granola, smoothies en groentepasta’s ging er een nieuwe wereld voor hun open. 

Zo ontstond stilaan hun idee om hun waardering voor voedsel te delen met anderen en wat is er hierbij beter dan het concept van de foodtrucks. De gerechten van Makadam worden dan ook samengesteld met voedingsstoffen die rijk zijn aan vitaminen en mineralen. Het échte voedsel brengen ze met veel enthousiasme, passie en liefde.

Gezond eten op elke straathoek? Dat maken zij waar! Eat smart, be happy! Stap mee in de smaken van Makadam.

Website

FRANZIBAR

Wed, 04/18/2018 - 21:27

Frikadellen met kriekjes en brood, spek met eieren, hot-dogs.... moet het nog meer zijn?

BERNADETTE DE MEULENAERE

Wed, 04/18/2018 - 21:24

Fijne oma die alles voor babys en kids haakt, breit en naait.

HENOT MARLEEN

Wed, 04/18/2018 - 21:20

De sieraden van juweelontwerpster Marleen Henot zijn geen seriewerk, ieder sieraad is handgemaakt en uniek.
Als edelsmid heeft ze leren werken met verschillende materialen zoals zilver, goud, edelstenen, glas en epoxy. Deze grote variatie weerspiegelt zich in haar uitgebreide sieradencollectie.

Eveneens ontwerpt ze met haar creativiteit jouw droomjuweel alsook jouw trouwringen met een persoonlijke toets. Ben jij opzoek naar een origineel geschenk of een mooi sieraad voor jezelf, neem dan een kijkje op de website https://www.facebook.com/henot.marleen of in de winkel te Landen in de Grumstraat 73 (vr & za: 10u - 12u en van 13.30u -18.30u) of bij haar stand op Supermercado.

MADEMOISELLE MARCEL

Wed, 04/18/2018 - 21:15

Bij Mademoiselle Marcel kan je terecht voor originele handgemaakte fantasiejuweeltjes.
Ook een ruim assortiment voor kleine mademoiselletjes! Dit alles bovendien aan zéér betaalbare prijzen.

www.mademoisellemarcel.be
www.facebook.com/MademoiselleMarcel

Martine Decancq Modiste

Wed, 04/18/2018 - 20:58

Martine is opgegroeid tussen lapjes en draadjes, blijvend besmet met de textiel-microbe en dankzij allerhande workshops en cursussen nooit hersteld...

Ze mixt passie, techniek, nieuwe en gerecycleerde materialen met veel creativiteit tot DE hoed en DAT accessoire voor DIE speciale gelegenheid...

Kurkshop

Wed, 04/18/2018 - 13:47

Kurk heeft een aangenaam natuurlijk warmte gevoel.

De Kurk - boom geeft ons de kans om van zijn jas iets moois te maken.Hij maakt zichzelf na enkele jaren toch weer een nieuwe aan en wij hoeven ons dan ook niet schuldig te voelen. De bomen worden in Portugal met voldoende zorg behandeld en vooral beschermd tegen misbruik.

Geen massa productie dus. Vandaar ook de kwaliteit en de duurzaamheid terug te vinden is in onze producten.

Website

Tortillas Flor De Lis

Tue, 04/17/2018 - 17:25

Heerlijke mexicaanse gerechten van Tortillas Flor de Lis.

Website

ANNABELLE

Sat, 04/14/2018 - 14:03

Annabelle maakt handgemaakte juwelen in unieke stuks. Ze werkt vooral met zelfgemaakte glas cabochons, maar ook met kralen en hout.

Website

Enchanting princesses

Mon, 03/12/2018 - 21:38

Van Horen Zeggen.

Ontmoet hun prinsessen tijdens de jaarmarkt in diest, 16 en 17 juni , van 14u tot... bij kadoshop van horen zeggen (koning alberstraat)

Tour Elentrik

Mon, 03/12/2018 - 15:23

In het kader van de Week van de Amateurkunsten werden tal van elektriciteitskasten door kunstenaars en verenigingen onder handen genomen. Loop er eens langs tijdens Supermercado. Het plannetje kan je hier downloaden.

Website

Georganiseerd door CC Diest, Stad Diest, Treepack en Infrax

De Bezetting

Mon, 03/12/2018 - 15:16

Een kunstenparcours door de straten van Diest.

Zaterdag 19 mei tot en met zondag 17 juni

Website

Georganiseerd door Jeugd in Diest en D'OG.

Le Détecteur de Connerie

Mon, 03/12/2018 - 14:42

Ga ook eens langs in de 1000 Hemden waar kunstenaars Bart Vankrunkelsven en Elleke Van Win tentoonstellen.
De expo is te bezichtigen op 19-20 mei, 26-27 mei, 9-10 juni en 16-17 juni  van 15u tot 19u.

In de 1000 Hemden, Koning Albertstraat 73, 3290 Diest

Bart Vankrunkelsven
Elleke Van Win

Website

Het Jefke

Mon, 03/12/2018 - 14:34

Traditiegetrouw speelt ook dit jaar het Jefke weer in Café The Garage.

The Garage, Koning Alberstraat 119, 3290 Diest

Zondag 17 juni om 14 uur

Een samenwerking tussen